Een blije en gezonde kat in 90 dagen

Herken je dit?

 • Je kat zit niet lekker in haar vel. Je bent al met haar bij de dierenarts geweest maar nog steeds is ze niet de oude. Je weet niet goed meer wat je nu nog kan doen. Hoe moet je dit oplossen?

 • Jouw lieverd miauwt veel en/of geeft regelmatig kopjes tegen je been of zacht tikjes met haar pootjes. Ze kijkt er ook best wel indringend bij. Maar je weet niet wat er is? Je geeft haar een aai, checkt of haar bakje gevuld is. Maar ze blijft het doen, wat wil ze je toch vertellen? De moed zakt je in de schoenen, je hebt alle tips uit je omgeving uitgeprobeerd, maar haar gedrag verandert niet.

 • Kon je maar eens in haar koppie kijken. Je hebt een kattenbak in huis staan en je laat haar regelmatig even buiten in de tuin maar toch doet ze het soms buiten de bak. Waarom..? Haar nagels lijkt ze ook liever in je bankstel te zetten dan dat ze die net nieuw gekochte krabpaal hiervoor gebruikt. Je schaamt je als er mensen over de vloer komen.

 • Jouw kat heeft regelmatig vieze oogjes, haar vacht ziet er ook niet altijd even mooi uit en ze gedraagt zich anders dan normaal. Niet direct dingen waarvan je zegt, er is echt iets mis, maar toch zit het je niet lekker. Voelt ze zich wel fijn?, vraag je je af, Heeft ze iets nodig van mij?

Hoe zou het voor je zijn als?

 • Jouw kat weer lekker in haar vel zit, zodat je weer heerlijk kan genieten van jullie momentjes samen.

 • Als zij niet langer indringend aandacht van je vraagt. Maar dat je weer het gevoel hebt dat ze voldaan en vrolijk door het huis loopt.

 • Je niet langer tijd kwijt bent aan plasjes opdweilen of dingen herstellen die je kat heeft beschadigd. Maar je gewoon even lekker op de bank kan ploffen als je thuis komt en je kan genieten van een kopje thee. Misschien komt ze zelfs wel even op schoot.

 • Je weer zonder gêne mensen bij je thuis durft uit te nodigen. Geen vieze kattenpies lucht meer in huis of kleedjes over je beschadigde meubels.

 • Jij weet wat jouw huisdier nodig heeft om gelukkig te zijn doordat jij precies geeft wat ze daarvoor nodig heeft.

Dat is mogelijk als je meedoet aan het traject:
EEN BLIJE EN GEZONDE KAT IN 90 DAGEN

Een traject van drie maanden waarin we samen gaan kijken wat jouw kat nodig heeft om zich blij en gezond te voelen. Ik geef je waardevolle inzichten in haar natuurlijke gedrag en praktische tips en tricks hoe hier thuis mee om te gaan. In de katcontactsessie kijken we wat er aan extra ondersteuning* nodig is om je lieverd zich mentaal en fysiek weer gelukkig te laten voelen. 

Wat zit er in het BLIJE EN GEZONDE KAT traject?

 • 6 sessies verspreid over 3 maanden
  • 1 uitgebreid intake gesprek bij mij in de praktijk
  • 2 katcontactsessies bij mij in de praktijk
  • 3 online sessies, waarin we samen door de ogen van jouw kat naar haar leefomgeving gaan kijken en deze gaan optimaliseren

*Aanvullende middelen zijn niet inbegrepen bij dit traject, als die nodig zijn gaat dit altijd in overleg.

Aan het einde van het traject…

 • …heb jij een blije en gezonde kat in huis die duidelijk weer lekker in haar vel zit. Nu kan je weer echt genieten van haar!

 • …zeurt jouw kat niet meer. Ze heeft namelijk alles wat ze nodig heeft om gelukkig te zijn. Je gaat je misschien zelfs wel afvragen of het goed met haar gaat, omdat je haar al zolang niet gehoord hebt.

 • …houd jij tijd over om met jouw huisdier te spelen en haar te kroelen. Of gewoon vanaf de bank alleen maar te kijken naar wat zij aan het doen is.

 • …hoef je je niet langer meer te verontschuldigen tegenover visite voor de stank of krabsporen in je huis. Zo fijn!

 • …weet jij precies wat je jouw lieverd kan geven zodat zij zich fijn voelt.

Jouw investering

Jouw investering voor dit traject is 447,- inclusief BTW. In deeltermijnen betalen van 2x 239,- inclusief BTW is mogelijk.

Wat anderen over mij zeggen…

Twee jaar geleden : 

Onze kater Findus had al geruime tijd last van benauwdheid en overgeven. Hij was niet erg actief en sliep graag en veel.

Ebel heeft verschillende testjes met hem gedaan en diverse middeltjes voorgeschreven. Vooral de celzouten hadden een positief effect op Findus. Hij werd een stuk actiever en zat lekkerder in zijn vel. Hij wilde zelf met zijn 17 jaar weer volop spelen. Begin dit jaar is Findus overleden. Dankzij Ebels goede zorgen heeft hij nog twee hele fijne jaren gehad. 

Veelgestelde vragen

Het traject start met een uitgebreide intake waarin we samen kijken hoe het nu gaat met jouw kat en wat jouw doel is. Daarna zie ik jou en je kat nog twee keer terug tijdens een katcontactsessies. Dit is ongeveer 4 en 8 weken na het intakegesprek. De drie online sessies plannen we steeds tussen de katcontactsessies in. We spreken elkaar dus elke twee tot drie weken.

De sessies zelf duren gemiddeld 1-1,5 uur. De uitgebreide intake duurt soms langer 1,5-2 uur.

Het liefst wil ik jouw kat graag even voelen, zien, ruiken en horen. Dan kan ik op basis van haar reactie ook een persoonlijke afgestemde keuze maken in eventueel aanvullende middelen. De behandeling kan echter ook prima op afstand. We doen de sessies dan gewoon online. Ik vraag je wellicht om foto- en videomateriaal, zodat ik wel een juist beeld heb van jouw kat, haar leefomgeving en eventuele klachten. Voor katcontactsessies kom je naar mijn praktijk in Maarheeze.

Jazeker! Sterker nog, ik raad je altijd aan eerst naar je dierenarts te gaan als er een serieuze acute situatie is. Ook is het af te raden om zomaar te stoppen met medicatie die je lieverd nodig heeft, dit zal ik je dus nooit vragen. Wat je wel zult gaan merken in de loop van het traject dat jouw huisdier veel minder van die medicatie nodig heeft of zelfs volledig kan stoppen. Maar dit doen we geleidelijk en in overleg met je dierenarts.

Hoe snel een dier op een behandeling reageert en klachtenvrij kan worden, hangt van veel factoren af, hierdoor is daar vooraf geen antwoord op te geven. Vaak kan ik na een paar weken behandelen wel beter een prognose geven.

Bedenk dat een chronische of terugkerende klacht waar je kat al heel lang, soms jaren, last van heeft, niet in een paar weken opgelost is. De symptomen of afwijkend gedrag zullen in veel gevallen al wel vlot verbeteren of zelfs verdwijnen maar daarmee is de onderliggende oorzaak nog niet weg.