Over mij

“Zorgen jullie dat alle ramen en deuren goed dicht zijn want er komt zo een eigenaar met haar kat in de les” Dit was de start van een lesdag tijdens mijn studie. Waar sommige mede-studenten al afgehaakt waren bij het woord “kat” zat ik juist op het puntje van mijn stoel. Als echte kattenliefhebber wist ik al veel over haar gedrag en behoeften. Juist de (soms) subtiele verandering in haar gedrag fascineerde mij enorm waardoor ik nog veel meer wilde horen over deze diersoort.

Gaandeweg mijn studie kwam ik erachter dat er best veel katteneigenaren zijn die zorgen hebben over hun kat. Ik zag eigenaren die enorm veel hielden van hun kat en alles voor hun lieverd over hadden, maar die niet, als ik zelf, een blije en gezonde kat in huis hadden. Terwijl de oplossing in sommige gevallen zo simpel was. Dit raakte mij enorm. Want uit persoonlijke ervaring met mijn konijn Caramel weet ik hoe machteloos je je kan voelen als je denkt alles te geven wat nodig is en je lieverd dan toch niet helemaal lekker in zijn vel zit. Daarom heb ik ervoor gekozen me te specialiseren in katten. Omdat ik het eigenaren en hun katten juist zo gun dat hun beestje gelukkig is. 

Wat je over mij moet weten

  • Ik hou niet van “gewoon” en ik zwem dan ook graag tegen de stroom in. Ik ga voor de beste optie en dat is niet altijd de meest voor de hand liggende route. Veel mensen beschrijven mij vaak wel als zacht en vriendelijk wat ook zeker waar is. Maar daaronder schuilt dus een eigenwijs typetje.

  • Ik heb rust en ruimte nodig om mijn ideeën tot expressie te laten komen. Ik ben van het type dat er een nachtje over moeten slapen om tot nieuwe inzichten te komen. Mensen die mij kennen kijken er dan ook niet van op dat ik de volgende ochtend de spijker op z’n kop kan slaan.

  • Ik verbind graag wetenschap met mijn gevoel. In de omgang met dieren volg ik zoveel mogelijk mijn intuïtie. Daarnaast ben ik een echte Tweeling die dingen wil begrijpen en steeds bezig is met kennis te vergaren.

Mijn visie

Ik geloof dat een kat blij en gezond kan worden door kleine veranderingen in haar leefomgeving. Geen huis vol met lelijke kattenmeubels en -speeltjes maar praktische aanpassingen die aansluiten bij haar natuurlijke gedrag en behoeften. Laat de kat zelf kiezen waar zij blij en gelukkig van wordt en niet wij mensen. Een katvriendelijke leefomgeving waarin zij gelukkig is, hoeft niet lelijk en hinderlijk te zijn, zeker met de juiste hulp en natuurlijke ondersteuning voor haar.

Wat is typische Ebel?

  • Ik drink alleen maar kruidenthee en water

  • Ik word heel blij van boeken: thrillers, kookboeken, kinderboeken en uiteraard ook kattenboeken

  • Dat mijn hoge hakken staan te verstoffen in de kast sinds ik barefootschoenen heb ontdekt

  • Ik dol ben op (moes)tuinieren, geen strak aangeharkte perkjes maar alles door elkaar heen net zoals in de natuur. Hoef ik direct niet meer te schoffelen want dat is dan weer niet mijn hobby 😉

  • Ik elk seizoen van Boer zoekt vrouw weer heerlijk vind om naar te kijken

  • Mijn leven niet compleet is zonder dieren om mij heen. Naast onze kat Dushi hebben wij ook 2 konijnen (Kiko en Scout) en 3 cavia’s (Benjamin, Hakketak en Pieter).

Wil jij ook met een glimlach naar jouw gelukkige kat kijken en denk je dat ik de therapeut ben die jou kan helpen, plan dan een gratis sessie met mij via onderstaande knop. Binnen 48 uur hoor je iets van mij.